Til en god kop kaffe smager disse små lækre espressokager rigtig godt til. Når du bager med daddelsukker, skal du altid tage mindre mel i end hvad opskriften fortæller, hvis du nu ønsker at bytte alm sukker ud med daddelsukker. Det er ren win win, da du får mindre stivelse i samt ingen alm. sukker. De er hurtige at lave og du får ca 18 stykker ud af denne portion.
Dejen:
50 g stuetempereret smør
75 g daddelsukker – kan købes her
1 tsk vaniljepaste
½ æg – pisk 1 æg sammen og tag halvdelen
2 spsk varm mælk
1 tsk med top øko instant kaffe
60 g speltmel
½ tsk bagepulver
½ tsk. stødt kanel
2 nip fint salt
Pynt:
20 g hakkede mandler
30 g finthakket mælkechokolade
Desuden:
1 sprøjtepose
1 sprøjtetyl
Fremgangsmåde:
- varm ovnen op til 175 grader
- smør, daddelsukker, vaniljepaste og det halve æg pisker du kort sammen med en elpisker
- rør instant kaffen ud i den varme mælk og tilsæt det til blandingen. Pisk kort igen
- bland mel, bagepulver, salt og kanel sammen og tilsæt det som det sidste til dejen
- rør det kort rundt med en ske indtil dejen har samlet sig
- hæld dejen ned i en sprøjtepose hvor du har klippet et lille hul så der er plads til tyllen
- sprøjt nu små kager ud på en bageplade beklædt med bagepapir
- drys med hakkede mandler
- bag dem midt i ovnen i ca 7 min
- så snart de kommer ud af ovnen drysser du med chokoladen
- de opbevares bedst i en tætsluttende beholder på køkkenbordet
- hvis du er vild med at bage sundere kager, skal du seriøs prøve denne kage her – tjek opskriften ud