En virkelig lækker kage som tilmed er glutenfri! Den er intens i smagen og derfor er et lille stykke nok. Smagen er top lækker og karamellen er lige tilpas. Jeg tror godt jeg kan sige, at du vil elske denne kage!
Bunden:
100 g mælkechokolade
40 g smør, stuetempereret
40 g daddelsirup
50 g poppede quinoa
2 spsk crunchy peanutbutter
Fremgangsmåde:
- smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad
- tilsæt smør og lad det smelte sammen med chokoladen
- tilsæt dadelsirup og poppede quinoa og rør rundt så det bliver en jævn masse
- for bunden af en 17 cm springform med husholdningsfilm og beklæd siderne med noget kageplast
- hæld dejen i formen og tryk bunden fast
- stil den kort i køleskabet indtil bunden er fast
- smør nu peanutbutter ud på bunden og stil den i køleskabet igen
Karamellen:
50 g rørsukker
10 g daddelsirup – kan du købe her
90 g smør
90 ml fløde
Fremgangsmåde:
- alle ingredienser hældes i en lille gryde og varmes langsomt op. Rør konstant, da det ellers vil brænde på. Karamellen er færdig når den har nået en temperatur på 116 grader.
- lad det lige afkøle lidt hvorefter du hælder det på bunden. Stilles i køleskabet igen
- gå nu i gang med ganachen
Chokoladeganache:
100 g 54% chokolade, gerne Callebaut
2 dl fløde
Yderligere:
lidt kakaopulver og lidt guldglimmer
frugt eller crispy pearls som pynt
Fremgangsmåde:
- varm fløden lige op til kogepunktet og tag det af varmen
- chokoladen hælder du i en skål og hæld nu den varme fløde deri
- lad det stå små 30 sek og rør det nu roligt sammen så chokoladen smelter
- hvis det er lidt grynet kan du tage en stavblender og blende det
- stil den i køleskabet og ganachen kan piskes kort op når den har nået en temperatur på 9 grader
Sammenlægning af kagen:
- når karamellen er blevet fast kan du færdiggøre kagen
- ganachen pisker du kort op og sprøjter nu med en tyl små rosetter på kagen
- bland lidt kakaopulver med lidt guldglimmer i en lille skål og drys det nu på kagen. Det får et festligt udtryk. Skal opbevares i køleskabet
- den skal opbevares i køleskabet, og tages ud 20 min. inden den skal spises
- er du på udkig efter andre glutenfrie opskrifter, har du måske lyst til at prøve disse her