De her er mega gode! De tager ingen tid at lave og smager bedst kolde. Appelsinen i denne kage gør at den er dejlig frisk i smagen. Du får ca 20 stk ud af denne portion.
Ingredienser:
100 g smør
4,5 dl havregryn
1 spsk speltmel
1,5 tsk bagepulver
1 dl rørsukker
Korn af ½ polynesisk vaniljestang
2 spsk sirup, lys eller mørk
Skal af 1 økologisk appelsin
Topping:
150 g nougat
Fremgangsmåde:
- varm ovnen op til 200 grader
- smelt fedtstoffet i en gryde eller i mikroovnen
- hæld det i en stor skål blandet sammen med de øvrige ingredienser
- beklæd en form på 20 x 30 cm med bagepapir og tryk fyldet flad deri
- bages nederst i ca 10 – 15 min. Kanterne skal være gyldne.
- imens smelter du nougat i en skål i mikroovnen eller i en gryde
- hæld det over kagen og jævn det ud i et tyndt lag
- tag en gaffel og lav et mønster på toppingen
- skær først kagen i mundrette stykker når den er helt afkølet!
- kommer du den i køleskabet stivner nougaten hurtigere og disse kager smager bedst kolde.
- opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet.