Åh manner, den er lækker denne kage her! Den er hurtig at bikse sammen og så har den en så lækker konsistens! Jeg har faktisk aldrig bagt en ølkage før – ja, hvem havde troet det? Efter min mand og jeg havde set filmen Druk, så fik jeg lyst til en ølkage – ja, hvad ellers 🙂 Du skal ikke tælle kalorier her, og så slet ikke når du putter tandsmør på, for det skal det – 100%! Den kan sagtens holde sig i op til 4-5 dage!
Ingredienser:
440 g brun farin
4 dl hvidtøl
skal af 1 øko appelsin
saft af ½ appelsin
1 tsk ingefær med top
1 tsk nellike med top
1,5 tsk kanel med top
1 tsk bagepulver m/top
1 tsk natron m/top
500 g speltmel
Fremgangsmåde:
- tænd ovnen på 175 grader
- farin og øl blander du sammen i en skål
- tilsæt reven skal af appelsin samt saften af den halve appelsin
- alle krydderier blander du sammen med melet og hælder det derefter ned til væsken
- rør godt rundt indtil dejen er homogen
- hældes i en stor rugbrødsform beklædt med bagepapir
- bages midt i ovnen i 30 min. Når tiden er gået, tager du staniolpapir over kagen og bager den videre i ca 30 min. Tjek med en skarp kniv om kagen er færdigbagt
- Lad den kort køle af, før du løfter den ud på en bagerist og lad den endelig køle af.
- Opbevares i en tætsluttende pose