Åh manner, den er lækker denne kage her! Den er hurtig at bikse sammen og så har den en så lækker konsistens! Jeg har faktisk aldrig bagt en ølkage før – ja, hvem havde troet det? Efter min mand og jeg havde set filmen Druk, så fik jeg lyst til en ølkage – ja, hvad ellers 🙂 Du skal ikke tælle kalorier her, og så slet ikke når du putter tandsmør på, for det skal det – 100%! Den kan sagtens holde sig i op til 4-5 dage!

Ingredienser:

440 g brun farin

4 dl hvidtøl 

skal af 1 øko appelsin

saft af ½ appelsin

1 tsk ingefær med top

1 tsk nellike med top

1,5 tsk kanel med top

1 tsk bagepulver m/top

1 tsk natron m/top

500 g speltmel

Fremgangsmåde:

  • tænd ovnen på 175 grader
  • farin og øl blander du sammen i en skål
  • tilsæt reven skal af appelsin samt saften af den halve appelsin
  • alle krydderier blander du sammen med melet og hælder det derefter ned til væsken
  • rør godt rundt indtil dejen er homogen
  • hældes i en stor rugbrødsform beklædt med bagepapir
  • bages midt i ovnen i 30 min. Når tiden er gået, tager du staniolpapir over kagen og bager den videre i ca 30 min. Tjek med en skarp kniv om kagen er færdigbagt
  • Lad den kort køle af, før du løfter den ud på en bagerist og lad den endelig køle af. 
  • Opbevares i en tætsluttende pose