Smuk og enkel mazarinkage med den helt rigtige konsistens. Den skal opbevares i køleskabet hvor den dagen efter har den mest lækre og intense smag af marcipan!
Ingredienser:
200 g stuetempereret smør
250 g rørsukker
4 æg – delt i blommer og hvider
250 g marcipan
50 g kartoffelmel
60 g speltmel
1 tsk bagepulver med top
1 nip fint salt
Chokoladeglasur:
100 g mælkechokolade
10 g smør
crispy pearls fra Callebaut
Fremgangsmåde:
- varm ovnen op til 180 grader
- pisk smør og sukker sammen i et par minutter
- pisk hviderne for sig i en anden skål
- blommer og marcipan pisker du i en anden skål sammen, så det bliver til en homogen masse
- hæld nu marcipanblandingen ned til smør/sukker blandingen og pisk det kort igennem så det bliver jævnt
- kartoffelmel, salt, speltmel og bagepulver blander du i en skål og hælder det sammen med marcipan/smør/sukker blandingen. Rør det kort rundt med en grydeske
- pisk hviderne stive og vend det forsigtig i dejen
- smør en “25 cm i diameter springform” med smør
- hæld dejen i springformen og bag den midt i ovnen i 20 min. Efter tiden er gået, har den fået en del farve. Læg nu et stykke staniolpapir over og lad den yderligere bage i ca 20 min
- stik med en skarp kniv i kagen for at se om den er færdigbagt. Hænger der ikke noget dej ved, så er kagen færdig
- køl kagen af i 10 min, før du fjerner bageringen
- vend kagen på hovedet, så du har bunden øverst. Derved får du en flot overflade
- smelt chokoladen i mikroovn eller i en gryde og tilsæt smørret
- smør chokoladen på kagen og pynt med crispy pearls
- opbevares i køleskabet med noget staniolpapir over. Smagen træder rigtig frem når den får lov til at stå til næste dag.