Denne sandkage er ikke tør. Den er luftig og med fuld af god smag. Du kan undlade chokoladeglasuren, så bliver den ikke så sød. Det er en gammel opskrift fra min mor og den er klar værd at prøve!

Ingredienser:

  • 250 g smør
  • 200 g rørsukker
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 200 g speltmel
  • 4 æg
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 175 g groftrevne æbler
  • 30 g hakkede mandler

Glasur:

  • 100 g smeltet mælkechokolade
  • 1 spsk smør

Pynt:
50 g hakkede mandler
Eventuel lidt guldstøv

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Smør, vaniljepulver og sukker piskes i ca 5 min.
  • Tilsæt æggeblommerne 1 af gangen imens der piskes godt
  • Speltmel, kartoffelmel og bagepulver sigtes ned i dejen og der røres rundt så det bliver en jævn dej
  • De groftrevne æbler røres nu godt rundt i dejen
  • De 4 æggehvider piskes stive som derefter røres i dejen med en let hånd
  • De hakkede mandler tilsættes til sidst
  • Smør formen med smør eller beklæd en stor rugbrødsform med bagepapir
  • Bages nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 50 min. Kagen skal afkøles i ca. 10 min., før den kan tages ud af formen
  • Chokoladen smeltes ved lav varme i mikroovnen eller i en skål over et vandbad hvorefter smørret blandes i. Rør rundt så det bliver en homogen masse
  • Hæld nu chokoladeblandingen forsigtig over kagen og pynt med hakkede mandler og guldstøv. Kagen kan sagtens holde sig et par dage!