bueno
Denne lagkage her ønskede min datter sig til sin fødselsdag. Da hun elsker bøger har jeg lavet en lille bog af chokolade som pynt. Hun elsker også bueno, og nutella kan hun bare spise med en ske, så det kom det selvfølgelig også i. Nammenam!
Hvide lagkagebunde:
6 æg
188 g sukker
112 g mel
112 g kartoffelmel
1,5 tsk. bagepulver
Korn af 1,1 vaniljestang
- Tænd ovnen på 200 grader
- Æg og sukker piskes skummende i 10 min!
- Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med 1 tsk sukker på bordet med kniven, så kornene skilles ad. Pisk det kort i æggeblandingen.
- Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes ned i æggeblandingen og vendes forsigtig rundt!
- Det bliver til 3 bunde fordelt i en 26 cm springform. Bages midt i ovnen i ca 15 – 20 min
- lad dem køle helt af
Jordbærsylt:
750 g jordbær
225 g sukker
skal af 1 øko citron og saft af ½ citron
4 blade udblødt husblas
- kog jordbær, sukker, skal af citron og saften deraf i en gryde i 10 min
- tag det af varmen og blend jordbærgrøden med en stavblender
- tilsæt husblas og lad det smelte sammen imens du rører rundt
- hæld det over i en skål og stil det i køleskabet så det bliver helt koldt. Du kan også lave det dagen i forvejen.
Nutella-skum:
4,5 dl fløde
180 g nutella
- pisk fløde og nutella til en fast skum. Pas på med ikke at piske for længe da det ellers kan gryne
Jordbærskum:
3 dl fløde
200 g jordbærsylt
- pisk fløde og jordbærsylten til en fast skum
Pynt af lagkagen:
16 stk bueno
4,5 dl fløde pisket op med 300 g sylt – det pisker du først når kagen har sat sig 1 døgn
4 jordbær til pynt
ca 15 jordbær til inde i kagen
chokoladepynt
stor sprøjtetyl
Sammenlægning af kagen:
- læg en justerbar bagering på et lagkagefad hvor du ligger 1 lagkagebund i
- smør nutellaskum på den 1. bund og læg den næste bund ovenpå
- smør 8 spsk sylt på bunden og læg skiver af jordbær ovenpå
- smør et lag jordbærskum på og læg den sidste bund på
- stil kagen i køleskabet til næste dag
- tag lagkagen ud af formen og pynt den med jordbærskum, bueno, jordbær og chokolade