Ud af denne portion får du ca 10 lækre kransekagestykker
Ingredienser:
100 g rørsukker
30 g past æggehvider
250 g marcipan
Skal af 1 øko citron
5 g engelsk lakridspulver
Lidt solbærmarmelade
Lidt hakkede pistacienødder
Tempereret chokolade, 57 %
Lidt guldstøv
Fremgangsmåde:
- Ælt sukker, hvider og marcipan sammen så det bliver en ensartet masse. Stil det i køleskabet i 1 time
- Tænd ovnen på 190 grader
- Del nu dejen i 2 lige dele. Ca 190 g hver
- I den ene del tilføjer du reven citronskal og i den anden del lakridspulver
- Vej hver stykke af til 30 gram og tril hver stykke til en kugle. Læg stykkerne på et bageplade beklædt med bagepapir.
- Dyp dine fingre i lidt vand imens du laver en lille fordybning i hver kugle. Pas på at du ikke trykker igennem kagen. Put lidt solbærmarmelade ned i hullet.
- Bag dem midt i ovnen i 6 min
- Når de 6 min er gået tager du en bageplade mere og lægger den under den bageplade med kransekagestykkerne og bag dem et tak højere oppe i ovnen i yderligere ca 6 min.
- De skal have en fin gylden kulør, før du tager dem ud af ovnen.
- Flyt først rundt på dem når de er blevet afkølet, ellers går de i stykker.
- Dyp nu halvdelen af hver stykke i chokolade, drys med hakkede pistacienødder og pensel med guld.