Jeg elsker disse småkager! Det hele spiller bare sammen. Selvom det er en sød småkage, så fortjener den at blive lavet! Portionen er til ca. 50 stk.
Ingredienser:
Dej:
- 250 g speltmel
- 125 g kokos
- 125 g rørsukker
- ½ tsk hjortetaksalt
- 250 g smør
Glasur:
- ca 400 g flormelis
- lidt vand
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Alle tørre ingredienser blandes i en skål
- Hak smørret, tilsæt det i skålen og saml dejen så den bliver ensartet
- Rul dejen ud på et meldrysset bord i en tykkelse på ca ½ cm. Skær nu stængerne ud i en bredde på 5 cm
- De flyder en del ud, så læg stængerne med en god afstand imellem hinanden på bagepladen
- Bag dem midt i ovnen i ca 8 min, eller indtil kanterne er blevet lysebrune
- Rør glasuren sammen. Den skal have en tyk konsistens, men du skal stadig kunne smøre den ud på stængerne
- Med en smal paletkniv smører du glasuren ud på de lune stænger. Lad endelig stængerne blive på bagepladen når du smører glasuren på
- Når stængerne er afkølet, flytter du dem forsigtig hen på et stort skærebræt, hvor du der skærer dem i mundrette stykker. Lav skrå snit, det kendetegner fedtebrødet. Tør kniven af en del gange når du skærer, så du får en flot småkage
- Når glasuren er størknet skal du opbevare dem i en tætsluttende dåse. Tag et stykke mellemlægspapir imellem småkagerne, så glasuren på småkagerne forbliver fine.