Meget smagfulde og sprøde brunkager. Ud af denne portion får du ca 80 stk.
Ingredienser:
- 125 g smør
- 125 g rørsukker
- 100 g lys sirup
- ¾ tsk stødt nellike
- 1 tsk kanel
- ½ tsk potaske rørt op i 1 spsk vand
- reven skal af 1 øko citron
- 250 g speltmel
Desuden:
- mandelflager til pynt
- cylinderforme af 5 cm i diameter
Fremgangsmåde:
- Varm smør, rørsukker og sirup op i en gryde ved svag varme. Når sukkeret er smeltet, tager du det fra varmen
- Når sukkermassen er blevet lidt afkølet, dvs den er fingerlun, så tilsæt nellike, kanel og citronskal
- opløs potasken i 1 spsk varmt vand og kom den i blandingen
- tilsæt nu melet og rør godt rundt
- det er nu du putter bagepapir ned i dine forme og hæld nu dejen deri. Jeg brugte 3 forme til denne portion. Stil dem i fryseren indtil de er helt frossen.
- opvarm ovnen til 180 grader
- skær ca 2 mm tykke skiver og læg dem på en beklædt bageplade. Tril pølsen engang imellem for at undgå at få en lige kant. Du kan også trykke småkagen let med fingrene når den er kommet på bagepladen. De bliver ikke 100% runde, men 95% 🙂
- tryk blidt mandelflager på småkagen
- bages i ca 6 – 8 min midt i ovnen. Det er vigtig at holde øje med dem, får de for lidt, bliver de bløde indeni, for de for meget bliver de bedske. Lad dem køle af på en bagerist inden du lægger dem i en tætsluttende kagedåse/beholder.