Disse små søde bagels smager og mætter godt. De har den seje skorpe som en bagel skal ha´. Konsistensen på dem er lidt tunge, men hey, det er jo ikke en almindelig tebolle. Jeg er blevet inspireret af fabfood.bloggersdelight.dk.Hvis du er modig, kan du tilsætte hakket frisk chili, ca 1 tsk pr bagel. Jeg gjorde det på én af dem, og det er bestemt ikke dårligt! Du kan både bruge dem til morgenmad, brunch eller til en sandwich. Du får 10 stk. ud af denne portion.
Ingredienser:
5 dl vand
20 g loppefrøskaller – den gule pakke
9 g fint salt
75 g boghvedemel
125 g havremel – du blender glutenfri havregryn i en kaffekværn
75 g fuldkornsrismel
25 g majsmel
40 g sesammel – her blender du også sesamfrø i en kaffekværn
60 g rismel
Fremgangsmåde:
- hæld vand og loppefrøskaller i en skål og lad det trække i 10 min. Pisk, så du har en gelé-agtig masse
- tilsæt salt og pisk kort rundt
- alle meltyper blander du i en skål og tilsætter væsken lidt efter lidt imens du ælter med hænderne. Det bliver en klæbrig masse, men sådan skal dejen være. Hvis du ønsker at putte hakket chili i, skal du gøre det her.
- del dejen i 10 stykker og rul hver klump dej ud til en pølse på en længde på 15 cm. Fugt eventuel hænderne lidt og rul dem ud på bordet. Du skal ikke bruge mel på bordet
- sæt enderne sammen til en ring og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- sæt vand over i en lille gryde og kog 2 stk. af gangen i 1 min. Læg dem på bagepladen igen. Fortsæt med dem alle til de er kogt
- pensl med mælk (hvis du pensler med æg bliver de for mørke)
- bages midt i ovnen på 200 grader i ca 35 min.
- når du vælger at spise dem lune, er de lidt klæg indeni, men det kan man godt se bort fra, da en varm bagel også smager godt 🙂