Denne smuksak her smager seriøst godt. Bunden er sprød, æblerne har den rette tekstur og crumblen fuldender kagen på sin helt egen måde.

Ingredienser:

Glutenfri mørdej:

45 g fuldkornsrismel

55 g mandelmel

100 g maizena/majsstivelse

1 tsk bagehusk

0,5 tsk fint salt

100 g  koldt smør

40 g sukrin gold

1 æg

Fremgangsmåde:

  • alle tørre ingredienser blander du i en skål
  • skær smørret i små stykker og tilsæt det melblandingen og bland det godt med fingrene
  • saml dejen med ægget og lad den hvile i køleskabet ½ times tid

Æblekompot:

500 g æbler uden skræld, skåret i små stykker

2 spsk honning

0,5 tsk vaniljepulver

et par dråber citronsaft

4 stjerneanis

Fremgansmåde:

  • hæl det hele ned i gryden pånær stjerneanis
  • kog det ved middel varme i ca 12 min.,ellers indtil væsken er kogt væk. Rør rundt hele tiden så det ikke brænder på
  • tag det af varmen og hæld det i en lille skål hvor du også tilsætter 4 stjerneanis. De skal være godt fordelt og dækket af æblerne. 
  • stil det i køleskabet og lad det trække i 1 time

Crumble:

150 g havremel

35 g kokossuker

40 g sukrin gold

100 g smør

2 knivspids salt

Fremgangsmåde:

  • bland alle ingredienser til det bliver krymmel

Desuden: 

springform, 17 cm i diameter

Sammenlægning af kagen:

  • rul mørdejen ud imellem 2 stykker bagepapir til det har en tykkelse på 0,5 cm
  • tag bunden fra springformen og tryk ned på dejen som du lige har rullet ud. Nu har du bunden der passer til formen.
  • tag en skarp kniv og frigør bunden fra bagepapiret – det kan godt klistre lidt
  • læg bunden ned i springformen
  • rul dejen ud igen i samme tykkelse men skær nu strimler der er 3,5 cm høje. 
  • Disse lægger du rundt om springformen så du har kanten. Tryk eventuel bund og kant sammen så det slutter tæt. Der vil være noget dej til overs som du kan fryse
  • forbag bunden i 5 min ved 200 grader, midt i ovnen. Tag kagen ud
  • fisk stjerneanis op af skålen og læg nu æblekompotten i. Vær obs på at der vil være noget væske i bunden af skålen. Dette skal du ikke have med i kagen
  • drys nu crumblen på, indtil du når kanten af kagen. Der vil være noget tilovers.
  • bag den midt i ovnen ved 200 grader i ca 22 min.
  • lad den køle af før du skærer i den.
  • opbevar kagen i køleskabet