De her er en sundere udgave af Ferrero Rocher men ikke desto mindre smager de rigtig godt! De har en fløjsblød “nutella” i midten sammen med den ristede hasselnød og omkranset af en 85%chokolade med hasselnødder der laver et skønt knæk.

Du får ca 16 stk. ud af denne portion

Ingredienser:

140 g hasselnødder

40 g smeltet 85% chokolade

20 g callebaut kakaopulver

60 g dadler uden sten

½ dl mælk

55 g akaciehonning

Pynt:

16 stk. ristede hasselnødder til at lægge inden i kuglen. Mængden er regnet med i de samlede 140 gram.

50 g ristede, hakkede hasselnødder (mængden er også regnet med her i de 140 gram) til at putte i chokoladen når du skal dyppe dem

100 g smeltet 85% chokolade

lidt guldstøv

Fremgangsmåde:

  • start med at riste hasselnødderne på en tør pande ved middel varme. Rist dem i ca 10 min, imens du ryster panden ofte. Når skallen på nødden krakelerer og de har fået en fin kulør og dufter godt af hasselnød, så er de færdige. Tag dem af varmen og nulr skindet af dem. Det går fint i et viskestykke eller i en tør, ren klud
  • vej 70 gram hasselnødder af og stil dem til side
  • tag yderligere 16 stk. hasselnødder og stil dem til side
  • Den resterende mængde af hasselnødder skal du hakke groft, som du så bruger til at dyppe kuglerne i
  • Nu skal du lave hasselnøddesmør. Hæld de 70 g hasselnødder i en kaffekværner. Det kan godt være du skal dele portionen op i 2. Kør rundt, indtil olien kommer ud af nødderne. Du er ikke i tvivl når det sker. Put hasselnøddesmøret i en skål
  • tilsæt den smeltede chokolade og kakao. Rør rundt
  • blend nu dadlerne og mælken i en foodprocessor eller minihakker, indtil det er en fin og jævn masse
  • tilsæt daddelmassen til hasselnøddesmør-blandingen og tilsæt akaciehonningen til sidst. Rør rundt så du har en jævn masse
  • hvis ikke du har en lille silikoneform med små fordybninger i, så kan du også lave små klatter med 2 teskeer på et stykke bagepapir du ligger på en tallerken. Massen er godt klistret, men det skal den være. Tryk en hasselnød ned i hver kugle. Lad dem stivne i fryseren i ca 1 time
  • Når du tager dem ud, triller du kuglen rund så godt du kan. Tryk eventuel hasselnødden lidt længere ind i nutellamassen.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen ved 700 watt i  60 sekunder. Rør rundt, og varm op igen i ca 20 sekunder. Chokoladen må helst ikke kommer over 34 grader, da den ellers ikke får det obligatoriske knæk
  • hæld nu de hakkede hasselnødder i chokoladen og dyp hver kugle deri. Lad dem køle af på et stykke bagepapir, pensl dem med guldstøv og opbevar dem i køleskabet.