Denne kage er rigtig lækker. Den er let at lave og smager rigtig dejlig af citron! Der er fuldkornshvedemel i, hvilket giver kagen lidt mere bid. Er man ikke til det helt grove kan du sagtens bare bruge ren sigtet speltmel. Èn kage du sagtens kan bage sammen med dit barn!

Ingredienser:

Dejen:
270 g stuetempereret smør
170 g rørsukker
1 knivspids salt
Skal af 1 øko citron
Korn af 1 vaniljestang
4 stuetempererede æg
180 g speltmel samt 70 g fuldkornsspeltmel
50 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
½ dl mælk

Citronsirup:
50 g smør
50 g rørsukker
2 knivspids vaniljepulver
Skal og saft af 1 øko citron

Tænd ovnen på 180 grader
Smør, sukker, salt, korn af vaniljestangen og skal af citron piskes godt sammen.
Æggene røres i et af gangen. Pisk så det bliver en jævn masse
Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes skiftevis med mælken i dejen
Hældes i en lille rugbrødsform beklædt med bagepapir og bages nederst i ovnen, ca 40 min.
Brug en skarp kniv eller strikkepind for at tjekke om kagen er gennembagt
Til siruppen smeltes det hele sammen i mikroovn eller i en lille gryde.
Prik med en tandstik på toppen af den færdigbagte kage, så siruppen bedre kan trænge ned i kagen.
Citronsiruppen hældes nu over den varme kage og lad den stå til den er afkølet, før du tager den ud af formen. Kagen kan sagtens fryses!