Som barn spiste min bror og mig rigtig meget kiksekage. Og selvom jeg har tilføjet lidt luksus til min udgave af kiksekagen, så har jeg stadig bevaret de firkantede kiks, som giver det udseende jeg forbinder med kiksekage. Selvom der er godt med chokolade i, så er den ikke fed i smagen, som mange kiksekager kan være. Bryder du dig ikke om nougat, kan du jo bare undlade det, men det giver nu lige det sidste synes jeg. Den smager virkelig godt og så gør det heller ikke noget at der forbindes gode minder med den. Kiksekagen her er beregnet til 2 personer – ej pjat 😀 – ca 8 personer.

Chokoladeganache:

350 g mørk chokolade, gerne 54% Callebaut (nr. 811)

160 g smør

70 g flormelis

4 past. æggeblommer

25 firkantede vaniljekiks

Desuden:

150 g nougat, smeltet i mikroovnen

150 g dulche de leche

Chokolade crispy pearls

Rugbrødsform, 28 cm x 11 cm

Fremgangsmåde:

  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad
  • Tilsæt smørret som du har skåret i små stykker og smelt det kort i mikroovnen
  • Rør det godt sammen og pisk derpå flormelis og æggeblommer i en skål til det bliver en luftig masse
  • Hæld blomme/sukkerblandingen ned i chokoladen og pisk det kort sammen så det bliver en homogen masse
  • For formen med husholdningsfilm
  • Start med at hælde lidt chokolade i bunden så hele bunden er dækket
  • Læg 5 kiks i og derpå smør chokolade ud på kiksene igen i en tykkelse af ca 3mm. Du kan gøre det lidt nemmere for dig selv, ved at hælde chokoladeganachen ned i en sprøjtepose, klip et lille hul, og sprøjt et lag.
  • Læg kiks på igen og smør nu et ca 2 mm jævnt lag smeltet nougat ud
  • Kiks på igen, chokoladeganache på og smør et ca 5mm jævnt lag dulche de leche på
  • Læg det sidste lag kiks på og afslut med chokoladeganachen som du smører jævnt ud på kagen
  • Kom lidt smeltet nougat i en sprøjtepose, klip et lille hul, og sprøjt et mønster ud på kagen
  • Pynt med crispy pearls. Lad den stå i køleskabet i 5 timer før den er helt klar til at blive spist
  • Er du vild med mere chokolade, kan du prøve at bage mine brownie som smager MUMS 🙂 – se her