En lækker svampet og hurtig kage at lave.
Dejen:
100 g smeltet smør
400 g rørsukker
0,5 liter kærnemælk
2 tsk natron med top
3 tsk kanel med top
400 g speltmel
¼ tsk fint salt
Fremgangsmåde:
- varm ovnen op til 200 grader
- pisk smør og sukker sammen i 2 min
- bland de tørre ingredienser sammen i en skål
- bland kærnemælk skiftevis med mel i sukkerblandingen
- rør rundt med en grydeske indtil dejen er jævn
- beklæd en bageform på ca 32×26 cm med bagepapir
- hæld dejen deri og bag den midt i ovnen i ca 35 min.
- afkøl kagen lidt
- Imens laver du glasuren
Glasuren:
50 smør
250 g flormelis
1 tsk vaniljepaste
1 spsk kakao med top
4 spsk varmt vand røres med 1 tsk instant
Fremgangsmåde:
- alle ingredienser varmer du op i gryden
- når kagen er blevet lidt afkølet hælder du den lune glasur over kagen
- du kan vælge at tage kagen ud af formen inden du putter glasur på, på den måde krakelerer glasuren ikke når du løfter kagen op af fadet
- opbevar kagen på køkkenbordet i en lufttæt beholder