En lækker svampet og hurtig kage at lave.

Dejen:

100 g smeltet smør

400 g rørsukker

0,5 liter kærnemælk

2 tsk natron med top

3 tsk kanel med top

400 g speltmel

¼ tsk fint salt

Fremgangsmåde:

  • varm ovnen op til 200 grader
  • pisk smør og sukker sammen i 2 min
  • bland de tørre ingredienser sammen i en skål
  • bland kærnemælk skiftevis med mel i sukkerblandingen
  • rør rundt med en grydeske indtil dejen er jævn
  • beklæd en bageform  på ca 32×26 cm med bagepapir
  • hæld dejen deri og bag den midt i ovnen i ca 35 min.
  • afkøl kagen lidt
  • Imens laver du glasuren

Glasuren:

50 smør

250 g flormelis

1 tsk vaniljepaste

1 spsk kakao med top

4 spsk varmt vand røres med 1 tsk instant

Fremgangsmåde:

  • alle ingredienser varmer du op i gryden
  • når kagen er blevet lidt afkølet hælder du den lune glasur over kagen
  • du kan vælge at tage kagen ud af formen inden du putter glasur på, på den måde krakelerer glasuren ikke når du løfter kagen op af fadet
  • opbevar kagen på køkkenbordet i en lufttæt beholder