De her egner sig både til hotdogsbrød eller til en ristet hotdog. De er ikke besværlige at lave så det er bare med at gå i gang 🙂 Du får 8 gode gedigne brød.
Pølsebrød med spelt
Ingredienser:
3 dl lunken vand
50 g gær
35 g stuetempereret smør
1,5 tsk flagesalt
35 g rørsukker
200 g fuldkornsspeltmel
300 g fintsigtet speltmel
yderligere: mælk til pensling
Fremgangsmåde:
smuldre gær ud i det lunkne vand
tilsæt de andre ingredienser
hold eventuel lidt mel tilbage hvis dejen slipper skålens kant før alt melet er brugt
ælt dejen i små 5 minutter
lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time
del dejen i 8 stykker og tril dem derefter i ca 12 cm lange pølser
tildæk brødene og lad dem hæve igen i 30 min
pensl dem med lidt mælk
bages ved 225 grader midt i ovnen i ca 15 min.