Lækker, sundere og svampet franskbrød som er fyldt med smag. Familien herhjemme er begejstret, så jeg tænker at du skal prøve at bage det 🙂

Ingredienser:

30 g økologisk gær

5 dl lunken vand

280 g groftrevne gulerødder

70 g honning

16 g neutral olie

130 g havregryn

450 g speltmel

50 g fuldkornsspelt

50 g 5-korns blanding

30 g chiafrø

11 g salt

Desuden: lidt 5-korns blanding til at drysse med

Fremgangsmåde:

  • rør gæren ud i det lunkne vand
  • tilsæt alle ingredienser pånær salt efter ovenstående rækkefølge. Rør kort rundt og tilsæt så salt
  • rør dejen rundt med en grydeske i små 5 min indtil du har en ensartet dej
  • hæld dejen i en stor rugbrødsform som er beklædt med bagepapir
  • glat dejen så den har en jævn højde
  • drys med lidt 5-korns blanding 
  • læg et viskestykke over og lad det nu hæve et lunt sted i 90 min
  • når du har 15 min tilbage af hævetiden, så tænder du ovnen på 225 grader
  • bag franskbrødet midt i ovnen i 20 min
  • skru ned på 200 grader og bag det nu nederst i ca 25 min
  • brødet er færdigbagt når det har nået en temperatur på 96 grader
  • lad det kort køle af i formen, hvorefter du tager det ud og lader det køle af på en rist
  • skærer du i det med det samme så bliver det lidt klistret, så vent ihvertfald 10 min når du vil skære dig en lun skive
  • opbevares i en lufttæt pose på køkkenbordet