Denne roulade er virkelig frisk og slet ikke vanskelig at lave. Den smager også godt dagen efter, hvis altså den ikke er spist inden 🙂
Ingredienser:
Dej:
3 æg
150 g rørsukker
skal af 1 øko citron
2 spsk citronsaft
50 g speltmel
50 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 knsp fint salt
80 g kokosmel
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 250 grader
- Pisk æg og sukker luftig i ca 5 – 7 min.
- Tilsæt reven citronskal og citronsaft og pisk kort rundt
- Bland speltmel, kartoffelmel, bagepulver og salt sammen i en skål
- Sigt det ned i æggeblandingen som blandes med en let hånd. Sørg for at de tørre ingredienser bliver rørt grundig rundt, idet der nemt kan dannes luft-lommer hvor der er mel i
- Tilsæt kokosmelet som det sidste og rør forsigtig rundt
- Spræd dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir – 1 cm fra pladen – bag bunden midt i ovnen i ca 4 min.
- Stik en kniv i dejen for at se om den er færdigbagt. Hænger der ingen dej ved, er bunden færdigbagt
- Vend kagen ned på et sukkerdrysset bagepapir og dæk bunden til med et fugtig viskestykke. På den måde kan man lettere få bagepapiret af.
- Lad bunden køle af, imens du laver cremen
Creme:
200 g neutral flødeost, ikke light-udgaven
115 g cremefraiche, 18%
60 g flormelis
Skal af 1 øko citron
Saft af ½ citron
Pynt:
¼ liter fløde
jordbær
chokoladespåner
Fremgangsmåde:
- pisk alle ingredienser sammen til cremen i en skål
- tag nu bagepapiret forsigtig af bunden
- smør cremen jævnt ud på bunden
- rul den fra den korte led sammen, ved at du, når du ruller, tager bagepapiret af stille og roligt imens du ruller
- pisk fløden til fast skum og sprøjt rosetter ovenpå og pynt med jordbær og chokoladespåner
- opbevares i køleskabet og kan sagtens spises dagen efter.