Denne roulade er virkelig frisk og slet ikke vanskelig at lave. Den smager også godt dagen efter, hvis altså den ikke er spist inden 🙂

Ingredienser:

Dej:

3 æg

150 g rørsukker

skal af 1 øko citron

2 spsk citronsaft

50 g speltmel

50 g kartoffelmel

2 tsk bagepulver

1 knsp fint salt

80 g kokosmel

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 250 grader
  • Pisk æg og sukker luftig i ca 5 – 7 min. 
  • Tilsæt reven citronskal og citronsaft og pisk kort rundt
  • Bland speltmel, kartoffelmel, bagepulver og salt sammen i en skål
  • Sigt det ned i æggeblandingen som blandes med en let hånd. Sørg for at de tørre ingredienser bliver rørt grundig rundt, idet der nemt  kan dannes luft-lommer hvor der er mel i
  • Tilsæt kokosmelet som det sidste og rør forsigtig rundt
  • Spræd dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir – 1 cm fra pladen –  bag bunden midt i ovnen i ca 4 min.
  • Stik en kniv i dejen for at se om den er færdigbagt. Hænger der ingen dej ved, er bunden færdigbagt
  • Vend kagen ned på et sukkerdrysset bagepapir og dæk bunden til med et fugtig viskestykke. På den måde kan man lettere få bagepapiret af.
  • Lad bunden køle af, imens du laver cremen

Creme:

200 g neutral flødeost, ikke light-udgaven

115 g cremefraiche, 18%

60 g flormelis

Skal af 1 øko citron

Saft af ½ citron

Pynt:

¼ liter fløde

jordbær

chokoladespåner

Fremgangsmåde:

  • pisk alle ingredienser sammen til cremen i en skål
  • tag nu bagepapiret forsigtig af bunden
  • smør cremen jævnt ud på bunden
  • rul den fra den korte led sammen, ved at du, når du ruller, tager bagepapiret af stille og roligt imens du ruller
  • pisk fløden til fast skum og sprøjt rosetter ovenpå og pynt med jordbær og chokoladespåner
  • opbevares i køleskabet og kan sagtens spises dagen efter.