Den er lagkage er MEGA god! Den er frisk, yderst smagfuld og bund og mousse spiller ufattelig godt sammen. Jeg er fuldstændig vild med denne lagkage!
Ingredienser:
Marcipanbund:
100 g marcipan
100 g rørsukker
100 g stuetempereret smør
2 æg
25 g speltmel
Svesker med rom:
125 g svesker uden sten
175 g marcipan
0,75 dl rom
2 spsk vand
Appelsinmousse
3 blade husblas
Korn af 1,5 vaniljestang
70 g rørsukker
Saft og skal af 1,5 økologisk appelsin
Lidt citronsaft
3,75 dl fløde
Endvidere:
17 cm springform
Kageplast
Chokolade til pynt
Stjerner til pynt
Kagespartel
Stavblender
Fint guldstøv
Chokoladetermometer
Savtakket kagespartel i plast
Fremgangsmåde:
Marcipanbund:
- Riv marcipanen groft på et rivejern og ælt det sammen med sukkeret
- Tilsæt smør og rør rundt
- Tilsæt æg og rør rundt
- Til sidst tilsætter du melet og rør rundt så det bliver en ensartet dej
- Dejen er til 2 bunde, hvoraf hver bund ca vejer 215 g. Hældes i en 17 cm smurt springform og bages midt i ovnen v/ 190 grader i ca 14 min. Bundene afkøles
Svesker med rom:
- Alle ingredienser blendes i en minihakker
- Vær obs på der ikke er marcipan klumper tilstede. Stil til side
Appelsinmousse:
- Sæt husblas i blød i en skål med vand
- Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud med 1 tsk sukker. Smid stang + korn i gryden
- Tilsæt sukker, citronsaft, skal og saft af appelsin i gryden. Lad det kort koge op og fjern det så fra varmen
- Put den udblødte husblas i gryden og lad det smelte sammen
- Pisk fløden til let skum og stil den kold
- Når appelsinblandingen har nået en temperatur på 37 grader, tilsættes en lille klat flødeskum og rør rundt. Hæld nu denne blanding ned i den resterende flødeskum og rør rundt
Opbygning af kagen:
- Smør sveskemassen på begge bunde. Vær forsigtig, så bundene ikke går i stykker.
- Tag kransen af din springform og gør den det større, end den var da du bagte bundene i den.
- Tag noget kageplast og fór indersiden af springformen med det. Stil formen på et stort skærebræt.
- Læg bundene ovenpå hinanden og ned i formen med dem
- Hæld nu appelsinmousse over kagen og sørg for at det mellemrum mellem kanten af springformen og bundene bliver fyldt op med mousse
- Gør toppen af kagen fin glat og stil den nu i fryseren
Chokoladekant og pynt:
- Temperer chokoladen
- Skær plaststrimlen i den højde og længde som din kage har fået
- Pensl strimlen med guldstøv. Hæld forsigtig chokoladen på strimlen og tag din kagespartel og fordel chokoladen ud over strimlen.
- Tag plasttrimlen og læg den forsigtig rundt om kanten på kagen.
- Stil kagen i køleskabet og efter ca. 5 minutter kan du stille og roligt fjerne plasttrimlen
- Tag en anden plaststrimmel på ca 10 cm og smør chokolade ud på den. Tag en savtakket kagespartel i plast og kør igennem chokoladen. Nu er der kommet tynde plaststrimler. Drej strimlen, så den tvister, og lad den størkne i et tyndt rør.
- Pynt din laukach med stjerner og chokoladestrimler