Træstammer her er glutenfri og de er virkelig lækre! Og så er de også vanedannende – undskyld 🙂 Du får ca 9 træstammer ud af denne portion.

Ingredienser til romkugledejen

150 g dadler uden sten og dem fra papæsken

100 g finthakkede mandler

1 spsk usødet kakaopulver med top, fra Callebaut

romessens efter smag

Fremgangsmåden

  • kør dadlerne i en foodprocessor til de er godt finthakkede
  • tilsæt kakaopulver og kør kort rundt
  • hæld det over i en skål,  tilsæt mandlerne og rør godt rundt med en grydeske
  • tilsæt nu romessens efter smag. Start med 1 tsk og så øg, indtil du har den smag hvor du kan ane romessensen. Er du for rundhåndet med det kan det smage for kunstigt
  • dejen skal være godt klistret. Er den for tør, så tilsæt 1 spsk vand. Rul så godt du kan den til en pølse på ca 40 cm eller 2 cm i diameter. Læg rullerne på et stykke bagepapir og ind i køleskabet med den hvor den kan blive kold og fast. Lav imens marcipanen.

Ingredienser til marcipanen

130 g dadler uden sten og dem fra papæsken

120 g finthakkede mandler

mandelessens efter smag

Fremgangsmåden

  • kør dadlerne i en foodprocessor til de er godt finthakkede
  • tilsæt mandlerne og kør godt rundt
  • smag til med mandelessens. Her skal du starte med nogle dråber og så øg til du har marcipansmagen. Igen, må du ikke være for rundhåndet, da det ellers kan smage for kunstigt.
  • hæld dejen ud på bordet og saml den med hænderne. Rul den tyndt ud, ca 2 mm tyk imellem 2 stykker bagepapir

Yderligere

  • ca 100 g mælkechokolade til at dyppe med, gerne fra Callebaut

Sammenlægning af træstammerne

  • tag trøffelmassen ud af køleskabet
  • læg pølsen ovenpå marcipanen. Skær eventuel marcipanen til så den passer med pølsen, eller omvendt.
  • læg nu pølsen, i begyndelsen af marcipanen, på og rul nu marcipanen rundt om trøffelmassen. Skær af, lige inden marcipanen har været en hel tur rundt. Der vil være noget marcipan tilovers, men det kan du gemme i køleskabet og spise lidt af i ny og næ 
  • skær nu ud i ca 5,5 cm træstammer
  • put chokoladen i en skål der tåler mikroovn. Start med at varme det op ved 700 W i 30 sek. Rør rundt, og varm yderligere i 10 sek. Rør rundt igen og giv de sidste 10 sek. Efter omrøring skulle chokoladen gerne være smeltet. Den må ikke komme over 34 grader, da den ellers så ikke vil stivne. Dyp enderne i chokolade og lad dem størkne på noget bagepapir
  • opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet

Variation af træstammerne

  • hvis du ønsker de skal have en frisk smag af appelsin kan du i stedet for romessens og vand tilsætte skal af ½ øko appelsin og saft af ¼ appelsin. Det er også virkeligt lækker!