En chokoladeganache bruges ofte til pynt på kager. Det kan være alt lige fra en brownie til et lag imellem en florentiner. Det vigtigste er at at ganachen forbliver den form man har sprøjtet det ud som.

Ingredienser:

  • 2,5 dl fløde
  • 150 g mælkechokolade fra Callebaut
  • 1,5 blad husblas – udblødt i en skål i 15 min

Fremgangsmåde:

  • varm fløden lige op til kogepunktet. Tag det af varmen
  • chokoladen ligger i en skål hvor du hælder 1/3 del af fløden ned i skålen. Rør roligt rundt så det bliver homogent. Tilsæt den sidste del af fløden og rør rundt.
  • tilsæt husblassen og rør rundt. Tag noget husholdningsfilm og læg det helt ned til cremen. Sørg for at der er mindst mulig luft imellem creme og filmen. Stil det i køleskabet til næste dag.
  • pisk det op med en håndpisker i højeste fart til der lige akkurat danner toppe der kan stå selv. Alt afhængig af din styrke på din pisker skal du piske imellem 3 – 5 minutter. Pisk endelig ikke for meget, da den så kan skille. Nu er den klar til brug.