Hvem kender ikke klassikeren “den du ved nok”? Som barn kan jeg huske at min bror elskede at bage denne. Den er perfekt til klassen, skovturen, spejderkomsammen eller hvad man nu kan finde af anledninger til at bage denne til. Nogle gange behøver der jo ikke en anledning til, men bare fordi man elsker kage 🙂 Den er godt svampet og smager skønt af chokolade og så smager den bedst dagen efter og faktisk kan den også holde sig godt i 3 dage. Jeg opbevarer den i stuetemperatur.
Denne portion er til 1 stor bradepande.
Ingredienser:
- 500 g rørsukker
- 4 æg
- 4 dl kærnemælk
- 450 g speltmel
- 1 spsk kakao, usødet
- 4 tsk vaniljesukker
- 150 g smeltet 70% callebaut chokolade
- 4 tsk bagepulver
- 300 g stuetempereret smør
- ½ tsk salt
Fremgangsmåde:
- varm ovnen op til 190 grader
- pisk sukker og æg sammen i 5 min på højeste hastighed
- smelt smørret i en gryde og tag det af varmen. Tilsæt chokoladen og rør rundt indtil det smelter
- Mel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt blandes i en skål
- Sigt melblandingen skiftevis med kærnemælken alt imens du roligt vender det rundt med en grydeske
- Til sidst rører du roligt smør/chokoladeblandingen i dejen
- Beklæd en bradepande med bagepapir, eventuel spray kanterne med bagespray og hæld dejen deri
- Bag kagen midt i ovnen i ca 20 min.
- Når den er færdigbagt stiller du den på en bagerist og lader den kort køle af imens du laver glasuren
Glasuren:
- 200 g smør
- 4 spsk hasselnøddesirup
- 3 spsk stærk kaffe
- 3 spsk usødet kakao
- 100 g kokosmel
- 375 g flormelis
Fremgangsmåde:
hæld det hele i en gryde og varm det op ved jævn varme imens du rører rundt
når glasuren har samlet sig tager du det af varmen, hvorpå du roligt hælder det på kagen og smører det godt ud med en kniv
lad den køle af før du skærer i den.