Virkelig lækre pølsehorn og nogle lækre snegle med pesto får du ud af denne portion. 10 horn og 12 snegle og hos hjemme var de spist i løbet af ingen tid 🙂 Vi dyppede pølsehorn i en sød chilisovs – nøj, det var godt!
Ingredienser:
50 g gær
2,5 dl lunken vand
1 tsk fint salt
1 spsk sukker
100 g flydende becel, du kan også bruge smeltet smør
300 g sigtet speltmel
150 fuldkornsspeltmel
10 stk. pølsehornspølser – jeps, det hedder det 😀
1 glas rød pesto
Lidt mælk til at pensle med
Fremgangsmåde:
- rør gær ud i det lunkne vand
- tilsæt salt, sukker og becel
- rør melet i ganske kort. Ikke noget med at ælte bare røre det sammen med en grydeske i få minutter så dejen bliver homogent.
- stil skålen med dejen et lunt sted 30 min. Husk viskestykke over skålen!
- Rul nu dejen ud så den har en diameter på ca 50 cm. Drys eventuel lidt mel på bordet.
- start med at skære cirklen igennem, oppefra og ned. Dernæst fra venstre mod højre, så du har 4 stykker. Disse skærer du igen halvt igennem, så du har 8 dele. Disse skærer du igen halvt igennem, så du alt i alt får 16 små stykker dej.
- Læg 1 pølse på den brede ende ved hver stykke dej og tril den så du til sidst har samlingen nederst.
- læg dem alle på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med mælk og lad dem efterhæve med et stykke viskestykke over i 30 min.
- resten af dejen samler du igen og ruller aflangt med en bagerulle, ca 25 cm.
- smør nu ca 3 spsk pesto på den aflange dej og rul den sammen på den lange led
- skær dem i ca 2 cm og tag nu enden af hver snegl og gem den under sneglen på bagepladen. Pensl med mælk og lad dem også efterhæve i 30 min.
- Bages ved 200 grader midt i ovnen i ca 15 min.
- Afkøles på bagepladen. Og så spis dem inden din nabo gør det 🙂