Galianoroulade med smag af kaffe

Ingredienser:

4 past. æggehvider
250 g sukker
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. æbleeddike
2 tsk. instant øko kaffepulver opløst i 2 spsk kogende vand

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne stive
Tilsæt sukker lidt efter lidt alt imens der piskes hurtigt. Fortsæt indtil massen er stiv og blank.
Vend majsstivelse, æbleeddike og kaffe i marengsen.
Fordel marengsen forsigtig på en bageplade beklædt med bagepapir, så dejen ca måler 35×35 cm.
Bag den midt i ovnen ved 160 grader i ca 20 min., indtil overfladen er begyndt at blive sprød.
Drys et nyt stykke bagepapir med flormelis og vend nu roulade-dejen forsigtig ud på bagepapiret. Træk nu forsigtig bagepapiret af og lad den køle af.

Cremer:

200 g mørk smeltet chokolade (heraf tag 5 spsk chokolade til pynt)
6 dl fløde
3 spsk galiano
1 spsk flormelis
Usødet kakaopulver til pynt

Chantily-creme:
Pisk 3 dl fløde til fast skum. Tilsæt flormelis og galiano og rør det rundt.

Schokolade-creme:
Pisk 3 dl fløde til fast skum. Tilsæt lidt efter lidt flødeskum i den smeltede chokolade og rør rundt så det hele bliver en jævn creme.

Sammenlægning:

På den afkølede bund smører du et lag chokoladecreme på og på denne dernæst chantily cremen. Skær eventuel venstre og højre kant til, så den bliver skarp. Rul nu rouladen forsigtig, så du altid har bagepapiret der følger rouladen. Stop når samlingsstedet vender nedad. Pynt nu med smeltet chokolade og et drys af kakao og stil den i køleskabet natten over. Velbekomme 🙂