De er fantastiske disse kugler her! Virkelig! Hvis du nogensinde har stukket din næse ned i en dåse med kidneybønner så tænker du sikkert “det kan simpelthen ikke smage godt”! Og jeg forstår dig, sådan havde jeg det også! Men jeg mener virkelig at de er mega gode. Og hvorfor putte kidneybønner i? Normalvis består romkugler af en rest kagedej, men tit skal du have en rest dej tilovers hvis du er lækkersulten efter romkugler. Men ved denne opskrift er du ikke afhængig af restekage, men bare en dåse kidney bønner og andet godt som er hurtig at købe. Og så er de faktisk ikke helt usunde, så du bliver altså nødt til at lave dem – ok? 🙂
Du får ca 27 stk ud af denne portion
Ingredienser:
1 dåse kidneybønner, drænet vægt 252 g – husk at hælde vandet fra
220 g dadler uden sten. Dem fra papæsken er bedst!
30 g kokosmel
50 g smeltet mælkechokolade, gerne Callebaut
½ tsk vaniljepulver
40 g usødet kakaopulver
50 g honning
70 g mandelmel
70 g havremel – det er havregryn du bare blender i en foodprocessor
1 nip flagesalt
romessens efter smag – brug gerne de små flasker – de er mere koncentreret
Til rulning:
- ca 250 g Goldchokolade, gerne fra Callebaut. Den smager af karamel og er fantastisk til disse kugler
- kokosmel til at trille i
Fremgangsmåde:
- tilsæt alle ingredienser i en foodprocessor og kør dejen rundt indtil den er helt homogen
- hvis ikke du har de små romessens flasker, men kun de større flasker fra fx Dr. Oetker, så kan det være at dejen bliver lidt mere tynd, men så put lidt mere havremel i for at gøre den mere fast
- hæld dejen i en skål og stil den i køleskabet i ca 2-3 timer
- Tril dem til kugler og dyp dem nu i chokoladen du kun har varmet op til 34 grader! Det er vigtig at chokoladen ikke bliver varmere end 34 grader, ellers får den ikke knækket. Så derfor varm op langsomt og med korte intervaller i fx mikroovnen. Kør med 700 watt og start ud med 30 sek., rør rundt, kør igen i fx 20 sek, rør rundt, kør igen 5 sek af gangen og rør rundt. Du vil opleve at al chokoladen ikke nødvendigvis skal være smeltet. Hvis du rører rundt i et godt stykke tid, vil de knapper som ikke er smeltet, smelte stille og roligt. På den måde har du styr på din temperatur. Brug et chokoladetermometer for at tjekke temperaturen.
- drys dem til slut med kokosmel, hvor du har kuglen liggende på en gaffel og løft kokosmelet op på siderne . Alternativ kan du også rulle dem i kokosmel, men så vil der komme lidt klumper af chokoladen i kokosmelet, det er hvad du er til 🙂
- de opbevares bedst i køleskabet. Og det skønne knæk når du bider i den, hvorefter du møder den bløde, lækre trøffelmasse – det er hele arbejdet værd!