Grove og mættende boller

Grove og mættende boller

Virkelig mættende og velsmagende boller med bl.a. rugmel og ølandshvede. De skal ikke hæve natten over, men kan laves om morgenen. Selve krummen er en blanding af mine speltrundstykker og mine fødselsdagsboller. De kan også holde sig friske til dagen efter. Du får ca...
Pølsehorn – de bedste!

Pølsehorn – de bedste!

Når jeg laver disse pølsehorn herhjemme, så er de hurtig væk! De smager mega godt og dejen er let at arbejde med. Du opbevarer dem bare i en pose i køleskabet når du har bagt dem, så holder de sig stadig gode og friske, også 2 dage efter. Alternativ smider du dem i...
Speltbrød bagt i en Römertopf

Speltbrød bagt i en Römertopf

Du får et virkeligt lækkert brød når du bager det i en Römertopf! Det kræver lige nogle korrekte arbejdsgange, så du får et flot resultat – men det er altså det hele værd! Det er bagt uden surdej, men til gengæld har jeg puttet æbleeddike i, det kan også noget!...
Franskbrød med gulerødder og chiafrø

Franskbrød med gulerødder og chiafrø

Lækker, sundere og svampet franskbrød som er fyldt med smag. Familien herhjemme er begejstret, så jeg tænker at du skal prøve at bage det 🙂 Ingredienser: 30 g økologisk gær 5 dl lunken vand 280 g groftrevne gulerødder 70 g honning 16 g neutral olie 130 g havregryn 450...
Fødselsdagsboller med kardemomme

Fødselsdagsboller med kardemomme

Ingredienser: 2 dl sødmælk 40 g gær 0,75 tsk fint salt 40 g rørsukker 125 g smeltet smør 2 æg 2 tsk kardemomme ca 500 g speltmel Desuden: 1 æg til pensling Fremgangsmåde: Varm mælken op til den er lunSmuldr gær i mælken og rør rundt til gæren bliver opløstTilsæt...
Pølsebrød med spelt

Pølsebrød med spelt

De her egner sig både til hotdogsbrød eller til en ristet hotdog. De er ikke besværlige at lave så det er bare med at gå i gang 🙂 Du får 8 gode gedigne brød. Pølsebrød med spelt Ingredienser: 3 dl lunken vand 50 g gær 35 g stuetempereret smør 1,5 tsk flagesalt 35 g...
Speltrundstykker

Speltrundstykker

De her er verdensklasse! De har sådan en lækker skorpe og blød indeni! De er fuldstændig oplagt til et morgenbord, men til en eftermiddags-ting kan de sagtens også serveres! De smager godt og ser godt ud – og er ikke svære at lave! De tager dog nogen tid, da de...