Disse boller smager simpelthen så godt. Er helt i ekstase over det. De har en dejlig let smag af mynte og æblerne gør dem luftige og lette. Æblerne kan ikke smages, de gør bare noget fikst ved teksturen af den bolle 🙂 og så smager de ikke af gær – det har været svært at lave en bolle uden gær smag men de her rykker☺
Portionen giver ca. 15 boller

Ingredienser:
3 dl letmælk
0,75 dl. rapsolie
100 g yoghurt naturel
25 g økologisk gær
1 ½ tsk. sukker
1 ½ tsk. groft salt
100 g rugmel
100 g fuldkornshvedemel
500 g hvedemel
1 god håndfuld mynteblade, der skal hakkes fint
1 økologisk æble, groft revet med skrald

Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
Eventuel lidt rapsolie når bollerne skal formes

Fremgangsmåde:
Mælk, rapsolie og yoghurt røres sammen i en skål. Gæret udrøres deri. Tilsæt de resterende ingredienser pånær æblet. Alt afhængig af meltype, varierer det hvor meget der skal i. Hold derfor øje med dejen. Tilsæt kun mere mel indtil dejen slipper kanten på røreskålen.Så snart den gør dette, tilsæt da det revne æble og eventuel lidt mere mel. Vær obs på at dejen stadig skal være lidt klistret, så derfor vær varsom med melet. For meget mel kan gøre din bolle tøre.
Stil dejen nu til hævning et lunt sted i 1 ½ time, overdækket med noget madfilm. Tænd ovnen på 225 grader. Form nu bollerne. De skal ca. veje 80 gr. pr. styk. Tag eventuel lidt olie på dine hænder når bollerne skal formes. Der er til ca 15 boller.
Stilles til hævning med et viskestykke over i 15 minutter. Pensl med æg. Bages midt i ovnen i ca. 13 min.