Chili giver denne kringle kant, selvom en kringle er kringlet 🙂 og fremhæver faktisk også hindbærmarmeladen. Bliv ikke forskrækket men prøv det, du bliver positiv overrasket!

Dej:
40 g økologisk gær
11/2 dl lunken mælk
2 æg
2 spsk. rørsukker
150 g smør
450 g speltmel
1 tsk. salt

Fyld:
90 g smør
50 g flormelis
100 g marcipan
1 lille tørret chili, apache, kørt i kaffekværn med 2 tsk sukker så det bliver som pulver
Reven skal af 1 økologisk citron
50 g grofthakkede hasselnødder
4 spsk. god hindbærmarmelade

Pynt:
æg til pensling
perlesukker
hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde
Gær udrøres i den lunkne mælk
Æg, sukker og salt tilsættes.
Smør smuldres i melet og tilsættes nu mælke-blandingen.
Rør i dejen i ca 8 min. Den er lidt klistret men det skal den være
Lad dejen hvile et lunt sted med noget husholdningsfilm over i 40 min.
Imens laves fyldet til kringlen. Smør, flormelis, marcipan, hasselnødder, chili og citron røres godt rundt til det bliver en ensartet masse.
Udrul dejen på et meldrysset bord. Gem en lille klat dej til eventuelle blomster. Kringlen skal ca. være 15 x 80 cm. Alle ingredienser til fyldet rører du godt sammen og smører det jævnt ud i midten af dejen. Luk nu kringlen eller så at sige pakke fyldet inde. Tag den øverste del og klem den halvdelen over fyldet. Tag den nederste del og lad den lige røre den øverste del – fyldet er nu pakket godt ind!
Løft kringlen hen på en bageplade beklædt med bagepapir og form en krans af kringlen. Blev det kringlet? 🙂
Lad den efterhæve et lunt sted med et viskestykke over i 50 min.
Pensl kringlen med sammenpisket æg, pynt eventuel med hjerter af dejen, perlesukker og hakkede hasselnødder direkte på samlingsstedet.
Bages midt i ovnen i ca 15 min, til den er fin gyldenbrun, både på bunden og toppen.
Smager bedst samme dag. Alternativ kan den fryses og varmes lidt op i ovnen den dag den skal spises.