Den her kringle er bare så lækker! Er man vild med det syrlige, så er det et hit for dig! Husk at den smager bedst nybagt!

Ingredienser:
25 g økologisk gær
2,5 dl lunken mælk
50 g stuetempereret smør
1 dl creme fraiche 18%
1 sammenpisket æg ( gem lidt til at pensle med)
0,5 dl rørsukker
¼ tsk. salt
Skal af 2 økologiske citroner
Ca. 8,5 dl speltmel

Fyld:
100 g stuetempereret smør
1 dl. rørsukker
Skal af 1 økologisk citron
0,5 tsk. gurkemeje
2 spsk friskpresset citronsaft

Pynt:
Glasur rørt af flormelis og lidt citronsaft

Fremgangsmåde:

Gær-dejen:
Varm mælken op til den er lun. Smuldr gæren heri til den er opløst.

Tilsæt smør, creme fraiche, halvdelen af det sammenpiskede æg, sukker, salt og skal af citroner. Rør godt rundt .

Tilsæt nu melet indtil dejen slipper skålens kant. Ælt dejen godt i ca. 10 min. Er der mel tilbage brug dette når dejen skal rulles ud på bordet.

Lad dejen hæve tildækket i skålen et lunt sted i 30 min.

Imens dejen hæver kan du lave fyldet.

Fyld:
Alle ingredienser rører du godt sammen i en skål.
Gær-dejen:

Drys lidt mel på bordet og tag dejen ud på bordet og ælt den kort igennem.

Rul dejen ud med en kagerulle så den ca. måler 40 x 60 cm.

Smør fyldet ud på hele dejen. Rul den sammen fra den lange side. Lav et snit med en skarp kniv 3 cm fra pølsens start i midten af pølsen, så du skærer fra den ene ende til den anden ende.Lad dejen blive på bordet. Flet nu de to stykker imellem hinanden så du tilsidst kan samle den som en krans.

Løft den over på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad den efterhæve med et klæde i 30 min.

Pensl med resten af det sammenpiskede æg. Bag den nederst på 200 grader i 12 min. Derefter bag den midt i ovnen i yderligere 3 – 5 min. Der vil komme en del fyld ud på bagepladen men det er ok!

Køl kringlen af før du dekorerer den med hvidt glasur.