De er rigtig gode og de hører simpelthen til når du skal bygge din egen burger! De tager noget tid at hæve, men det er det hele værd. Du får ca 9 store burgerboller ud af denne portion.

Ingredienser:

3 dl lun mælk

20 g gær

3 spsk rørsukker

2 æg

600 g speltmel

14 g fint salt

120 g smeltet smør

1 æg til pensling

lidt sesam til at drysse med

Fremgangsmåde:

  • opløs gæren i den lune mælk
  • tilsæt sukker og æg. Pisk det kort sammen med en gaffel
  • tilsæt 400 g mel og rør det kort rundt med en grydeske
  • tilsæt salt og det smeltede smør og resten af melet og rør dejen rundt med en grydeske i et par minutter
  • lad dejen nu hæve tildækket et lunt sted i 1,5 timer
  • vej hver bolle af, så de ca vejer 130 gram pr bolle. Drys lidt mel på bordet og form bollerne. Læg dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir, tryk dem lidt flade og stik dem flere steder med en gaffel helt igennem. På den måde undgår du at de hæver for meget opad, men forbliver flade
  • Læg et viskestykke over dem og lad dem hæve yderligere 1 time
  • Pensl dem nu med et sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca 12 – 15 min. De er færdige, når de har fået en flot gylden farve i top og bund. Bank eventuel dem i bunden. Lyder det hult – er de færdigbagt
  • Og så smager de jo allerbedst når de lige er kommet ud af ovnen, så din burger kan spises varm. Min familie var helt vilde med dem, så god fornøjelse med det 🙂 Hvis du elsker at lave boller, har jeg disse fantastiske fødselsdagsboller med kardemomme – tjek opskriften ud her